Pengene fundet til meningitisvaccination

NYHED: Danske børn kan fra 1. oktober vaccineres mod meningitis. Sundhedsministeren har fundet de 74,6 mio. kr., som det vil koste i 2007.
Maria Dalby
Foto:

Det var på tide, at man fik fundet pengene. Vi har prøvet at presse på i længere tid, men vi har hele tiden skulle vente på flere rapporter og flere ekspertudtalelser. Så jeg er meget glad for, at det er faldet på plads.

Birthe Skaarup
Sundhedsordfører for DF

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har efter flere måneder pres fundet pengene til at indføre pneumokokvaccinationen i børnevaccinationsprogrammet. Allerede fra 1. oktober vil danske børn blive tilbudt vaccinen mod meningitis.

74,6 mio. kr. vil det i 2007 koste at få indført vaccination mod pneumokoksygdommen. Det er Folketingets Finansudvalg, der har bevilliget pengene i et aktstykke efter sundhedsministerens anmodning.

Stort pres
Presset har været stort på politikerne for at få finansieringen på plads. Pengene finansieres af Sundhedsministeriet og via generelle reserver. I 2008-09 forventes udgifter til den nye vaccine at være på 222 mio. kr.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024