Politisk enighed om forbedring af patienters adgang til klage og erstatning samt nyt system til rapportering

Claus Iversen
Dokumentation
Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti er i dag blevet enige om en række forbedringer på klage- og erstatningsområdet. Derudover bliver der indført et nyt rapporteringssystem for fejl og utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet.

”Det er et godt signal til landets patienter og sygehusmyndigheder, at et bredt flertal i Folketinget nu er enige om reformering af tre så vigtige områder i vort sundhedsvæsen,” siger indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som i løbet af foråret vil fremsætte lovforslaget.

De nye initiativer betyder:

At patientforsikringsordningen udvides til privatpraktiserende autoriserede sundhedspersoner. Det betyder, at en patient fremover kan få erstatning, hvis man kommer til skade i forbindelse med en behandling hos f.eks. en praktiserende læge eller speciallæge. Fremover bliver det også muligt at få erstatning for psykiske skader.

At patienterne får en nemmere indgang til sundhedsvæsenets klage- og erstatningssystem. Alle amter skal oprette patientkontorer, der skal bistå patienterne med råd og vejledning, herunder at hjælpe patienter med at videresende klager eller erstatningskrav til rette myndighed.

At fokus på patientsikkerheden i sundhedsvæsenet øges ved at der etableres et rapporteringssystem i sygehusvæsenet for utilsigtede hændelser.

Læs forligsteksten her


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024