Problemer prægede det forgangne år

OVERBLIK: Sundhedssager, der blev gennemført i 2006, spænder fra kunstig befrugtning af lesbiske til rygelov.
Maria Dalby
Fakta
Efterårets arbejde i Folketinget:

Vedtagende lovforslag:

L 50 AForslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (1 måneds behandlingsfrist, adgang til Medicinprofilen m.v.).

L 51Forslag til lov om ændring af lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om dyrlæger. (Gennemsigtighed ved rabatordninger m.v. på medicinområdet, liberalisering af dele af lægemiddeldistributionen samt forbedring af dyrevelfærd og fødevaresikkerhed).

Ikke-vedtaget:
L 50Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (1 måneds behandlingsfrist, it-anvendelse i sundhedsvæsenet, elektroniske helbredsoplysninger, adgang til Medicinprofilen m.v.).

L 50 BForslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (It-anvendelse i sundhedsvæsenet og elektroniske helbredsoplysninger).


Kilde: Altinget research

Endnu engang skabte sundhedsområdet store overskrifter - her er et hurtigt overblik over de største sager:

Kunstig befrugtning:
Under stor mediebevågenhed fik homoseksuelle i juni endelig lov til kunstig befrugtning ved hjælp fra læger. Jørgen Winther (V) lovede allerede i januar sidste år, at reglerne skulle ændres. Men han tog fejl af baglandet og i sidste ende gik lovforslaget kun igennem, fordi Venstre valgte at sætte deres medlemmer frit.

86 stemte for 61 imod - L. 151.

Rygeloven:
I begyndelsen af januar 2006 sagde politikerne følgende:

Besluttes det, at der skal være rygeforbud på alle arbejdspladser?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024