Pulje til sundhedsfremmende og forebyggende projekter

Støtte fra puljen til styrkelse af den sundhedsfremmende og forebyggende indsats på arbejdspladsen
Sandra Schwartz
Dokumentation
Sundhedsstyrelsen har som mål at begrænse udviklingen af de store folkesygdomme i samfundet. Som et bidrag hertil har Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Indenrigs- og Sundhedsministeriet etableret en pulje på 2 mio. kr., der uddeles efter ansøgning.

Formålet med puljen er – via forskellige partnerskaber - at iværksætte ca. 10 nye sundhedsfremmende og forebyggende projekter med arbejdspladsen som arena og således bidrage til en fortsat udvikling på området.

Projekterne skal omhandle et eller flere af områderne rygning, alkohol, motion, mad, overvægt, stress og psykisk arbejdsmiljø. Indsatserne ses gerne integreret med det traditionelle arbejdsmiljøarbejde, men der gives kun støtte til den del af indsatsen, der vedrører den sundhedsfremmende og forebyggende del.

En hensigtsmæssig evaluering skal være et element i alle projekterne, og resultaterne skal anvendes til at udvikle nyt inspirationsmateriale til virksomheder vedrørende sundhedsfremme på arbejdspladsen.

Nationalt Center for Sundhedsfremme på Arbejdspladsen samt en særlig referencegruppe med repræsentanter for området vil rådgive Sundhedsstyrelsen i forbindelse med uddeling af puljen og den efterfølgende proces.

Betingelser for at modtage støtte
Midlerne uddeles efter ansøgning - udarbejdet på særligt skema, der fås via Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk. Ansøgning skal fremsendes i to eksemplarer; dels elektronisk til [email protected], dels pr. post.

Ansøgning skal være modtaget i Sundhedsstyrelsen, Center for Forebyggelse senest den 24. november 2003 kl. 12.00 på adressen Islands Brygge 67, 2300 København S – mærket ”ansøgning-arbejdsplads”.

Puljen kan søges af såvel offentlige myndigheder, institutioner og virksomheder som private organisationer og virksomheder. En betingelse for at ansøge er, at der er etableret et forpligtende partnerskab inkluderende mindst to parter, som gennem-fører projektet i fællesskab. Det skal dog tydeligt fremgå, hvilken af de deltagende parter, der er regnskabsmæssig ansvarlig i forhold til Sundhedsstyrelsens bevilling. Kopi af samarbejdsaftale skal fremsendes sammen med ansøgningen.

Som eksempler på partnerskaber kan nævnes:
1) amt - BST- virksomhed
2) fagforbund og en eller flere virksomheder
3) arbejdsgiverforening - fagforening - virksomhed
4) sygdomsbekæmpende forening – virksomhed,
5) privat firma – en eller flere virksomheder
6) BST – en eller flere virksomheder

Ansøgninger, som kan bidrage til at nedbringe den sociale ulighed i sundhed, vil blive prioriteret.

Det forventes, at hvert projekt maksimalt kan støttes med 100.000 – 300.000 kr. – og der skal minimum være en egenfinansiering på 25 procent af den totale projektudgift – som kan fordeles på de deltagende projektpartnere.

Støtteperioden er mellem 6 måneder og 2 år – med seneste udløb den 31. december 2005.

Modtagere af støtten er forpligtede til at stille data, herunder økonomiske og andre relevante data, til rådighed for Sundhedsstyrelsen.

Modtagere af støtten er foruden skriftlig afrapportering forpligtede til at deltage i to år-lige møder med Sundhedsstyrelsen samt et afsluttende seminar, hvor projekterne kan afrapporteres.

Meddelelse om fordeling af puljemidler forventes givet inden udgangen af 2003.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024