R bakker op om ordinationsret til farmaceuter

NYHED: Det skal være muligt for apotekerne at udskrive medicin til patienterne, hvis de allerede er i et medicinforløb.
Maria Dalby

Vi mener, at de farmaceutiske kompetencer på apoteket kan udnyttes meget bedre end i dag. I takt med en stigende lægemangel er det oplagt at se på, om apotekerne kan aflaste de praktiserende læger i nogle af deres opgaver for at spare ressourcer og øge tilgængeligheden for patienterne. Med farmaceutisk ordination kan apotekerne tage et større medansvar for kundens lægemiddelbehandling - uden at sætte sundheden og patientsikkerheden over styr.

Niels Kristensen
Apotekerforeningens formand
Allerede i dag kan de fleste ringe til deres læges sekretær og få fornyet en recept. Det gør det nemmere, end hvis alle skulle tale med den praktiserende læge. Men hvorfor ikke lade en farmaceut tage sig af dette?

Apotekerforeningen har efter engelsk forbillede lavet en dansk model, hvor det skal være muligt for farmaceuterne at lette arbejdet for de praktiserende læger.

Det Radikale Venstres sundhedsordfører Charlotte Fischer bakker op om ideen.

"Vi skal klare noget af lægemanglen ved at aflaste lægerne. I dag har de eneret til at udskrive medicin. Her kan farmaceuter godt tage mere over og udskrive visse former for medicin," mener hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024