R: Sund kost skal gøres obligatorisk

NYHED: De Radikale går nu ind i den politiske kamp for at få indført sund kost i skoler og daginstitutioner. Partiet skoser samtidig De Konservative for at fastholde, at det er forældrenes eget ansvar.

Efterhånden er det kun De Konservative, der er imod. Så nu må det være på tide, at der sker noget fra politisk hold og meget gerne inden næste valg

Elisabeth Geday
Forbrugerordfører for De Radikale
De Radikale melder sig nu også på banen i det politiske arbejde for at pålægge skoler og daginstitutioner at sørge for, at alle børn får et sundt måltid mad.

Hermed slutter partiet sig til et flertal af partierne i Folketinget, som mener, at det er en politisk opgave at sørge for sunde madtilbud til børn.

Vedtaget med stort flertal
Et massivt flertal af de delegerede på De Radikales landsmøde i Nyborg stemte nemlig for et forslag om, at Folketingsgruppen skal arbejde aktivt for at gøre sunde kosttilbud obligatoriske i skoler og institutioner.

Forbrugerordfører for De Radikale, Elisabeth Geday, er selv en af forslagsstillerne bag resolutionsforslaget og ser nu frem til at komme i gang med arbejdet:

Dokumentation
Udpluk fra resolutionsforslaget:

Det Radikale Venstres landsmøde pålagde søndag folketingsgruppen at arbejde for at etablere ordninger med sund mad for alle børn i daginstitutioner og skoler.

Begrundelsen er, at stadig flere danske børn er overvægtige, og at det medfører store sundhedsmæssige problemer og øger risikoen for alvorlige livsstilssygdomme som diabetes og hjerte/kar sygdomme.

Udviklingen kan kun vendes, mener De Radikale, hvis børnene lærer at spise sundt. Et oplagt sted at sætte ind politisk er ved at pålægge skoler og daginstitutioner at sørge for, at alle børnene får et sundt måltid mad. Herved når man alle børn også de socialt dårligt stillede, hvor overvægt især er et problem. Ordningen bør basere sig på gode erfaringer fra en række kommuner.

Måltidet behøver ikke at være varm mad; en sund madpakke er også en mulighed. Skolerne/institutionerne kan vælge enten selv at fremstille maden eller uddelegere til private leverandører. Finansieringen af madordningen bør vurderes i en større sammenhæng; men den bør i hvert fald være gratis for socialt dårligt stillede.

Læs hele resolutionsforslaget her

Læs også artiklerne:

Ministerråd blåstempler råd om skolekost

Kamp mod fedme langt fra mål

Inddrag eleverne – det er dem, det handler om

S: 750 mio. kr. til gratis mad

Sunde madtilbud skal være frivillige


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024