Regeringsudvalg skal komme med forslag til at løse lægemangel

LÆGEMANGEL: Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har nedsat et udvalg, der skal komme med forslag til at løse problemerne med mangel på læger i udkantsområderne. Tidligere top-embedsmand fra fagbevægelsen skal være formand for udvalget. 

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg tror faktisk godt, vi kan finde nogle værktøjer, der ikke nødvendigvis koster noget, men som kan gøre det nemmere for alle patienter at møde lige præcis den læge, de har brug for,

Bent Hansen (S)
Formand, Danske Regioner

Hvordan får man løst problemet med manglen på almen praktiserende, speciallæger og sygehuslæger i Udkandsdanmark? Det spørgsmål har Sundhedsminister, Sophie Løhde (V), nu sat en arbejdsgruppe til at komme med svar på.

Hun afviser dog, at der samlet set er for få læger i Danmark.

”Men det kniber desværre med at få lægerne til at slå sig ned i visse egne af landet, og det er selvfølgelig et problem for de borgere og patienter, som eksempelvis bor i nogle af de yderområder, hvor det i dag er svært at trække læger til,” skriver Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til Altinget om udvalget, der skal bestå af embedsmænd fra Sundhedsministeriet og Finansministeriet samt Lægeforeningen og Danske Regioner.
Formand for udvalget bliver tidligere direktør i Akademikernes Centralorganisation, Martin Teilmann, der også har været direktør for foreningen af Speciallæger og Vicedirektør i det daværende Københavns Hospitalsvæsen. Sophie Løhde peger selv på, at udvalget kommer på en svær opgave.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024