Regioner afviser målrettet sparekniv mod privathospitaler

OPSTRAMNING: Det er ikke for at jagte privathospitalerne, at man primært har indsnævret adgangen til operationer på områder, hvor de private især er aktive, fastslår Danske Regioner. Sundhedsøkonom er skeptisk over for forklaringen.
De nye regler for, hvornår det offentlige skal tilbyde en stribe behandlinger, har især ramt privathospitalerne på de ortopædkirurgiske opgaver.
De nye regler for, hvornår det offentlige skal tilbyde en stribe behandlinger, har især ramt privathospitalerne på de ortopædkirurgiske opgaver.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Først var det fedmeoperationerne, så var det rygoperationer, og siden er tre andre områder blevet gennemgået. Og flere er på vej.

Sådan er status for Sundhedsstyrelsens arbejde med at udarbejde nye lægefaglige retningslinjer for, hvornår det offentlige skal tilbyde behandling. 

Et arbejde, som har betydet, at færre er blevet tilbudt behandling på de enkelte områder.
Her tre år efter at den løbende proces blev sat i gang, er der et klart mønster. Ud over at de gennemgåede operationstyper var steget i antal i årene før, havde områderne også den lighed, at privathospitalerne generelt var særligt aktive på disse områder.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024