Regionerne: Økonomien skal hænge sammen

NYHED: Regionsrådsformændene er enige, når det handler om regionernes økonomi, men ikke når det gælder sundhedsministeren.
Vibeke Storm tvivler på sundhedsministerens dagsorden.
Vibeke Storm tvivler på sundhedsministerens dagsorden.
Marie Louise GørvildMaria Dalby

Jeg har simpelthen mistet troen på, at de vil have et offentligt sundhedsvæsen til at fungere. Jeg tror, der kører en skjult dagsorden om, at de ikke vil have det til at fungere. De vil simpelthen have det til at bryde sammen, så de kan få privatiseret det. Det, tror jeg, er sundhedsministerens skjulte dagsorden. Det gør mig rasende.

Vibeke Storm Rasmussen
Formand for region Hovedstaden
Fakta

Regionsrådsformanden har ordet:
Altinget | Sundhed har lavet en artikelserie, hvor de fire formænd for henholdsvis Region Nordjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Hovedstaden får lov til at kommentere på debatten om det danske sundhedsvæsen set fra hver af deres regioner.


Kilde: Altinget research
Regionerne har fået ansvaret for det danske sundhedsvæsen, men de er allerede en gang blevet truet på livet af sundhedsministeren. Altinget | Sundhed bringer i dag første del af en serie, hvor regionsformændene forholder sig til det kommende års udfordringer.

Pengene skal komme
Regionsformændene mangler penge. De øgede aktiviteter får skylden. Men styrkeprøven bliver kvartalsforhandlingerne, hvor regeringen skal blive enig med Danske Regioner om økonomien.

"Situationen hos os rent økonomisk er som i de andre regioner, at vi startede med at være voldsomt underfinansieret i forhold til den aktuelle aktivitet, der foregik. Det vil så være det, de fem regioner samlet tager med til forhandlingerne med regeringen i foråret," siger Kristian Ebbensgaard (V), formand for Region Sjælland.

Han mener, at det vigtigste lige nu er at sikre økonomien i 2007, så regionerne kan fortsætte den øgede aktivitet i sygehusvæsnet.

"Her ligger vi væsentligt over det aktivitetsniveau, der har været budgetforudsætningen for 2007. Det kommer i virkeligheden af en manglende finansiering af den meraktivitet, vi havde i 2006. Det er så blevet årsag til en minuslikviditet her i starten af året. Den situation vil vi lade indgå i forhandlingerne med regeringen. Vi er jo nødt til at komme op på det aktivitetsniveau, som der er forudsat."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024