Regionernes økonomi for 2008

DOKUMENTATION: Regionernes økonomi faldt i weekenden på plads efter forhandlinger med regeringen. Her kan du se, hvad der blev aftalt.
Maria Dalby
Regeringen har indgået aftale med Danske Regioner om regionernes økonomi for 2008.
  • Aftalen giver et løft til sundhedsområdet i 2008 på cirka 2,3 mia. kr.
  • Med 1.650 mio. kr. til sygehusområdet sikres en fortsat vækst i 2008. Det giver mulighed for flere behandlinger, afkortning af ventetiderne og indførelse af ny medicin på sygehusene. 
  • Den særlige strålebehandlingspulje fra 2007 forlænges, og der afsættes yderligere 100 mio.kr. Det vil øge kapaciteten i strålebehandlingen betydeligt. 
  • En låneadgang på 900 mio. kr. giver mulighed for de nødvendige investeringer i apparatur mv. 
  • Der er indgået aftale om principperne for de kommende års betydelige investeringer i en ny sygehusstruktur.

Regeringen og Danske Regioner er enige om, at der skal realiseres betydelige investeringer over en længere årrække i en ændret sygehusstruktur, og at det videre forløb herfor er fastlagt.

Investeringerne i fremtidens sygehusstruktur skal sikre højere kvalitet for patienterne, større tilfredshed blandt medarbejderne og en bedre anvendelse af de personalemæssige ressourcer. Sundhedsvæsenet skal drives af professionalisme, levere høj kvalitet samt sikre sammenhæng og tilgængelighed for patienterne.

Der er enighed mellem regeringen og Danske Regioner om en række overordnede principper, der skal sikre, at den fremtidige sygehusstruktur bliver så sammenhængende og kvalitetsfremmende som muligt. Opgaverne skal samles på færre og fagligt bæredygtige enheder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024