Regler for lykkepiller til børn skærpes

Sundhedsstyrelsen indskærper overfor landets læger at udvise forsigtighed ved ordination af lykkepiller til børn og unge.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
Behandling af børn og unge med SSRI præparater, de såkaldte lykkepiller, bør alene ske efter at diagnosen er verificeret af en speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, og herefter skal behandlingen følges omhyggeligt.

Styrelsens udmelding kommer på baggrund af den seneste tids debat om bivirkninger ved lykkepiller til børn og unge, og man afventer for tiden en undersøgelse fra EU’s lægemiddelkomité af fordele og ulemper ved anvendelsen af et af de antidepressive lægemidler af SSRI typen til behandling af depression hos børn og unge.

Undersøgelsen forventes at være afsluttet indenfor kort tid, men indtil da skal lægerne være opmærksomme på evt. bivirkninger af denne type behandling, og nøje efterleve de retningslinier, der er angivet i Sundhedsstyrelsens vejledning af december 2000 om behandling af børn med antidepressiva, antipsykotika og centralstimulerende midler.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024