S-gruppe vil forbyde rygning i det offentlige rum

DOKUMENTATION: Socialdemokraternes folketingsgruppe har endeligt vedtaget, at partiet går ind for totalt rygeforbud i det offentlige rum. Men vil stemme for rygerum, hvis de andre partier ikke vil gå længere. Læs erklæring.
Lars Igum Rasmussen
Den socialdemokratiske folketingsgruppe har på møde torsdag sluttet op om ordfører Lone Møllers holdning til et totalt rygeforbud i det offentlige rum.

"Den socialdemokratiske folketingsgruppe støtter et forslag om, at alle offentlige rum skal være røgfri," står der sort på hvidt i en erklæring fra partiet.

Socialdemokraterne åbner dog en kattelem, da udmeldingen fra det store oppositionsparti ikke indeholder en nærmere bestemt tidshorisont for målet.

"Der er med denne principielle beslutning ikke taget stilling til tidshorisont, den konkrete udmøntning eller proces," hedder det videre i erklæringen.

Dokumentation
Socialdemokraternes officielle holdning til rygning:

"Den socialdemokratiske folketingsgruppe støtter et forslag om, at alle offentlige rum skal være røgfri på baggrund af massiv dokumentation for farligheden ved passiv rygning.

Men der er med denne principielle beslutning ikke taget stilling til tidshorisont, den konkrete udmøntning eller proces.

Dog skal det i processen sikres, at der tages hensyn til arbejdsmiljøproblemer og der sikres en positiv dialog med rygerne."


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024