Så kom Herceptinen og fugleinfluenzaen

OPDATERING: Myndighederne ændrede syn på kræftmidlet Herceptin, fugleinfluenzas skræk og amternes patientjournaler har fyldt efterårsferiens mediebillede. Altinget bringer her en update.
Lars Igum Rasmussen

Mandag 17. oktober:

Lægemiddelstyrelsen undlod at informere blinde
Dansk Blindesamfund blev ikke inviteret til Lægemiddelstyrelsens høring om blindskrift på medicinpakker. Alligevel siger Lægemiddelstyrelsen, at alle de relevante interesser er blevet dækket. Handicapbevægelsens paraplyorganisation, De Samvirkende Invalideorganisationer, er nemlig blevet hørt.

Fugleinfluenzaen blev feriens store sundhedsemne
Efterårsferiens største historie har været alle former for vinkler på den frygtede fugleinfluenza, H5N1, der er kommet til Europa. Mens mange lande hamstrer influenzamidlet Tamiflu, der har været et guldæg for producentens Roche og dens aktionærer, rejser forskerne tvivl om, hvorvidt influenza-medicinen Tamiflu reelt har en virkning, hvis virusset muterer til også at kunne smitte fra menneske til menneske. Eksperter, myndigheder og avisledere maner til ro.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024