SARS - alvorlig akut luftvejssyndrom

Tina Møller
Dokumentation
WHO modtager løbende indberetninger om patienter med SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome - alvorlig akut luftvejssyndrom).

Patienterne har symptomer på luftvejssygdom med feber, muskelsmerter, hovedpine, halssmerter, hoste, åndedrætsbesvær. I nogle tilfælde har patienterne lungebetændelse og akut svær luftvejssyndrom. Dødsfald er forekommet. Tætte kontakter til patienterne, især hospitalspersonale, har udviklet samme symptomer.

Årsagen til symptomerne er stadig ikke kendt. Smittemåden er heller ikke klarlagt, men det tyder på, at tæt kontakt med en patient er en risikofaktor.

WHO har på denne baggrund sendt en global advarsel. Statens Serum Institut følger situationen nøje, og ny information vil løbende blive offentliggjort her. Nedenfor er givet en status for situationen pr. 16. marts 2003. Der er i uge 11 indrapporteret 150 nye tilfælde. Der er i alt rapporteret om 9 dødsfald.

Yderligere information følger.

Se den af WHO offentliggjorte case-definition her

Se Statens Serums Instituts information til borgerne om SARS


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024