SIND ikke utilfreds med førtidspension

NOTE: SIND mener, at det er fejlagtigt at stemple førtidspension som entydigt dårligt for psykisk syge.
Maria Dalby
"Jeg synes egentlig, det er positivt, at sindslidende, som igennem årtier er blevet slæbt rundt i arbejdsprøvninger, med tilkendelsen af en førtidspension får den nødvendige ro til at komme videre", siger SINDs landsformand, Finn Graa Jakobsen.

Hans udtalelse kommer, efter Politiken den 27. marts omtalte Ankestyrelsens oplysninger om, at antallet af psykisk syge som tilkendes førtidspension er stigende. Mens antallet af nytilkendte førtidspensioner har været nogenlunde konstant de senere år, er der for psykisk syges vedkommende sket en fordobling i antallet af nytilkendelser fra 1998 til 2005, og Ankestyrelsen konkluderer, at der for personer med psykiske lidelser ikke i tilstrækkeligt omfang bliver gennemført afprøvning af arbejdsevnen.

"Det er tænkeligt, at det er lettere for sagsbehandlerne at håndtere fysiske handicaps, men en anden forklaring kan være, at sindslidelse ofte ikke er statisk. Der kan være gode og mindre gode perioder, og det vanskeliggør fastlæggelsen af en bestemt erhvervsevne," siger Finn Graa Jakobsen til den udlægning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024