Skaarup: Kræftmedicin skal ud hurtigt

INTERVIEW: Birthe Skaarup vil have ny kræftmedicin hurtigt ud til patienterne. Lange teknologivurderinger skal ikke være en forhindring, fastslår hun.
Lars Igum Rasmussen
Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Birthe Skaarup (DF), vil have ny, effektiv kræftmedicin ud til patienterne hurtigt.

I regeringens finanslovsudspil fra 2006 er der afsat 200 mio. kr. til ny kræftmedicin, men før præparaterne kan komme patienterne til gode, skal de gennem en såkaldt medicinsk teknologivurdering i Sundhedssstyrelsen.

Den er denne proces, Birthe Skaarup vil have speeded op:

"Det ligger mig meget på sinde at få medicinen ud og hjælpe folk. Den skal ikke ligge mange måneder til vurdering hos CEMTV (den afdeling i Sundhedsstyrelsen, der laver de medicinske teknologivurderinger, red.). Derudover ved vi, at der eksempelvis findes yderst effektiv brystkræftmedicin, Herceptin. Det bør ikke undersøges igen i en medicinsk teknologivurdering, når vi ved, at det hjælper. Det skal ikke trækkes i langdrag. Det skal ud," siger Birthe Skaarup til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024