Skarp kritik af styrelse i hindbærsag

NYHED: Fødevarevirksomheden Hørkram kritiserer Fødevarestyrelsen for at have nølet i sagen om de sygdomsfremkaldende hindbær. Styrelsen ønsker ikke at svare på kritikken, mens S kræver myndighedernes rolle undersøgt.

Det forekommer mig, at Fødevarestyrelsen står temmelig tæt på håndvasken i denne sag.

Erik Schulz
Administrerende direktør i Hørkram
Fakta
Over 1.000 mennesker er blevet syge med diarré og opkast af de forurenede hindbær, som bl.a. har været anvendt i desserter på sygehuse og plejehjem.


Kilde: Statens Serum Institut
"Vi har ikke på noget tidspunkt modtaget nogen information af nogen som helst art fra nogen som helst offentlig myndighed. Faktisk føler vi, at Fødevarestyrelsen har udvist total passivitet i denne sag," sådan skriver administrerende direktør i Hørkram, Erik Schulz, til medlem af forbrugerpolitisk ordfører for Socialdemokraterne, Karen Hækkerup.

Hørkram har ligesom en række andre virksomheder fået bøder for ikke at have trukket et parti sygdomsfremkaldende frosne hindbær tilbage i tide.

Det har medført, at over 1.000 mennesker er blevet syge, og desuden er der mistanke om, at virus har været medvirkende til to ældre menneskers død.

Strammere kurs over for virksomheder
Karen Hækkerup (S) havde tirsdag kaldt forbrugerminister Lars Barfoed (K) i samråd om hindbærsagen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024