Stor efterspørgsel efter influenzavaccine forsinker levering

Statens Serum Institut har på grund af stor efterspørgsel ikke været i stand til at opretholde den normale dag-til-dag levering af influenza-vacciner.
Sandra Schwartz
Dokumentation
På grund af en usædvanlig stor efterspørgsel efter influenzavaccine relativt sent i vaccinationssæsonen har Statens Serum Institut gennem den sidste uge ikke været i stand til at opretholde den normale dag-til-dag levering. SSI modtager endnu en større vaccineleverance i dag torsdag den 20. november, og det forventes derfor, at alle vacciner bestilt på SSI i dag inden kl. 12.00 vil være ude hos lægerne senest mandag formiddag.

På grund af det fremskredne tidspunkt i sæsonen er det ikke længere muligt at levere vacciner i dansk pakkemateriale. En del af de udleverede influenzavacciner vil derfor blive leveret i belgisk pakkemateriale. Der er givet dispensation fra Lægemiddelstyrelsen til at udlevere vaccinerne i udenlandsk pakkemateriale. Med vaccinen vil der blive leveret en dansksproget indlægsseddel samt et brev, der forklarer baggrunden for den aktuelle pakning.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024