Styrelsen: Coca-Cola skal trække drik tilbage

NYHED: Coca-Cola skal trække sportsdrikken Powerade tilbage. Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen, der også har andre sports- og energidrikke i kikkerten.
Fakta
Powerade og sportsdrikke:

  • I 2003 blev der drukket over 477 millioner liter sportsdrik i Vesteuropa.

  • Powerade er udelukkende godkendt som sportsdrik og må derfor kun markedsføres som sådan.

  • Drikken er bl.a. tilsat mineralerne magnesium og kalium og skal derfor først godkendes som beriget fødevare, hvis det skulle gøres lovligt at markedsføre den som læskedrik, oplyser Fødevarestyrelsen.


  • Kilde: Fødevarestyrelsen
    Kiwi, jordbær eller lemon. Der er noget for enhver smag, når børn og unge står over for valget mellem de mange forskellige udgaver af Coca-Colas sportsdrik 'Powerade' på hylderne i supermarkedet eller på tanken.

    Men den ellers så populære, farvestrålende sportsdrik falder helt uden for Fødevarestyrelsens smag. Står det til styrelsen, bliver drikken meget snart fjernet fra hylderne i de danske supermarkeder.

    Årsagen er, at produktet bliver solgt under vildledende markedsføring. Sådan lyder budskabet i det seks siders brev, Coca-Cola fik fra Fødevarestyrelsen tirsdag:

    "Vi har i brevet gjort Coca-Cola bekendt med, at vi mener, at deres markedsføring er vildledende. Hvis der ikke omgående kommer noget nyt i sagen, har de pligt til at trække produktet tilbage," siger jurist i Fødevarestyrelsens kosttilskudsgruppe, Iben Brinkland.

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024