Sund mad til tredje halvleg

DEBAT: Det er helt uacceptabelt, at sportshallerne ikke har ændret deres usunde madmenuer for længe siden, skriver forbrugerminister Lars Barfoed (K) i et debatindlæg. Regeringen ønsker at inddrage både forældre, børn, pædagoger, lærere og personale i idrætshaller i en øget indsats for sunde madvaner.

Selv de børn, der synes, det er sjovt at få pulsen i vejret, får i idrætshallen det indtryk, at pølser og pomfritter er det helt rigtige at spise efter en hård badmintontime. Det er helt uacceptabelt, at man i sportshallerne ikke har ændret menuen for længe siden.

Lars Barfoed
Forbrugerminister
Af familie og forbrugerminister Lars Barfoed (K)

"Uden mad og drikker, duer helten ikke" lyder et gammelt ordsprog, der stadig er meget aktuelt.

Pomfritter, pølser og slush ice er ikke mad, der gør nogen til helte, men det er den mad, som findes i langt de fleste idrætshaller i dag.

For få helte i idrætslivet
Til stævner og kampe er det gamle ordsprog ofte glemt, da det ikke er koldt vand, æbler og grovboller, der sælges til de sulte idrætsaktive børn og unge, men derimod grillmad, sodavand og slik.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024