Sundhedsministeren: Patienterne ved nok

NYHED: Danskerne venter frivilligt mere end fire uger på stråler. Oppositionen tvivler derfor på, at danskerne ved, hvilken betydning ventetiden har, når man har kræft. Men Lars Løkke mener, at sagen allerede er håndteret.
Maria Dalby

Vi har forsøgt at gøre systemet afhængigt af patienten og ikke omvendt. Regionernes pligt er først og fremmest at behandle de mest syge. At de mindre syge så er blevet udstyret med en personlig ret, der gør, at de kan gå ud i det private og få samme muligheder, som dem med penge og forsikringer hele tiden har haft, det kan jeg ikke se problemet i.

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister
Det er lægernes ansvar at informere patienterne om deres rettigheder. Men de skal også fortælle, hvilken betydning det kan have, hvis en brystkræftpatient takker nej til et tilbud om at komme til udlandet, og i stedet venter 8-10 uger på behandling.

"Lægerne har taget på sig, at de skal være bedre til at give information til patienterne," siger indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Folk venter frivilligt
Han kunne ikke give et konkret tal på, hvor mange patienter, der selv vælger at vente, og netop den oplysning efterspurgte sundhedsordfører Charlotte Fischer (R).

"Jeg kan ikke forestille mig, at hvis folk vidste, hvilken betydning ventetiden kan have, at de så ville vælge at vente," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024