Sundhedssektorens kvalitetsmodel på trapperne

Sekretariatet, der skal arbejde med Den Danske Kvalitetsmodel for Sundhedsvæsenet, er nu nedsat. Arbejdet med at udvikle den kan nu begynde.
Claus Iversen
Man er nu nået så langt i arbejdet med at udvikle en fælles kvalitetsmodel for hele Danmarks hospitalsydelser, at der er blevet nedsat et sekretariat i Sundhedsstyrelsen, der skal arbejde med det.

Udviklingen af en kvalitetsmodel sker over en årrække og inddeles i trin. Første trin skal omfatte alle danske offentlige sygehuse, inklusiv samarbejdet med og relationer til andre institutioner og sektorer.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at der i begyndelsen af 2005 kan ske offentliggørelse af målinger af kvaliteten af ydelserne på landets sygehuse.

Sundhedsministeren skriver desuden i dette svar til Folketingets Sundhedsudvalg, at der midt i juni vil blive udarbejdet en evalueringsrapport om et pilotprojekt, som der har kørt i otte kommuner.

Dokumentation
Spørgsmål 158: "Ministeren bedes oplyse, hvor langt man p.t. er med at udvikle en landsdækkende model for kvalitetsudvikli ng af ydelserne i sundhedsvæsenet, og hvornår samtlige borgere vil kunne få information om dette?"

Sundhedsministerens svar: "Jeg kan oplyse, at status for arbejdet med at udvikle Den Danske Kvalitetsmodel for Sundhedsvæsenet, som er modellens nye betegnelse, er, at der i Sundhedsstyrelsen er etableret et sekretariat, som har ansvaret for at udvikle kvalitetsmodellen.

Et udkast til modelbeskrivelse af Den Danske Kvalitetsmodel for Sundhedsvæsenet er den 2. maj 2003 udsendt til høring hos sundhedsvæsenets centrale interessenter. Kvalitetsmodellen er desuden offentliggjort på Sundhedsstyrelsens hjemmeside (www.sst.dk) mandag den 5. maj 2003 til almindelig oplysning og eventuelle kommentarer.

Det er aftalt i regeringens og amternes aftale om amternes økonomi i 2003, at arbejdet med den landsdækkende danske kvalitetsmodel skal gennemføres i overensstemmelse med tidsplanen i et fælles notat af 24. maj 2002. Dette indebærer bl.a., at alle landets sygehuse skal være akkrediteret i henhold til kvalitetsmodellen senest ved udgangen af 2006. Sundhedsstyrelsen vurderer, at der i begyndelsen af 2005 kan ske offentliggørelse af målinger af kvaliteten af ydelserne på landets sygehuse.

Jeg kan i øvrigt oplyse, at Sundhedsstyrelsen i et samarbejde med 8 sygehusafdelinger har gennemført et pilotprojekt med henblik på at offentliggøre informationer om afdelingernes kliniske, organisatoriske og patientoplevede kvalitet i en internetbaseret kvalitetsdeklaration. En afsluttende evalueringsrapport om pilotprojektet vil foreligge senest i juni 2003. Denne vil indgå i det videre arbejde med at offentliggøre kvalitetsdata for sundhedsvæsenet.

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen / Tobias Neergaard


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024