Sundhedsstyrelsen anbefaler officielt Herceptin

NOTE: Sundhedsstyrelsen har med brev til amterne fredag officielt anbefalet tidlig brug af kræftlægemidlet Herceptin. Samt oplyst, at myndighederne ikke forventer, det vil påvirke den øvrige kræftbehandling i amtsregi.
Lars Igum Rasmussen
Sundhedsstyrelsen anbefaler nu officielt den protokol om Herceptin, som Kræftstyregruppen godkendte for et par uger siden.

Dermed er bolden spillet videre til amterne, der nu skal finde penge, plads og mandskab, så landet brystkræftramte (HER2) kvinder kan få den behandling, alle har så stor forventning til.

"Sundhedsstyrelsen forudsætter, at de onkologiske afdelinger (kræftafdelinger, red.) kan etablere protokollen, uden at det påvirker behandlingen af de øvrige kræftpatienter," hedder det i brev af 16. december fra Sundhedsstyrelsen til amterne.

Behandlingen bruges allerede i dag, men først sent i forløbet. Forsøg har vist, at Herceptin har en yderst gavnlig effekt, når det bruges allerede efter operation for brystkræft.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024