Sygeplejerådet: Flyt ikke 350 sygeplejersker

NOTE: Dansk Sygeplejeråd er utilfredse med udsigten til færre penge til amterne. Bent Hansen (S), Amtsrådsforeningen, har meldt ud, at det kan koste sygeplejersker på medicinske afdelinger.
Lars Igum Rasmussen

Sagen illustrerer med al tydelighed, at vi har brug for en national handleplan for sundhedsfremme og forebyggelse, som fastlægger nationale målsætninger og afsætter øremærkede midler. Ellers kommer området til at sejle

Connie Kruckow
Formand for Dansk Sygeplejeråd
Dansk Sygeplejeråd er utilfredse efter økonomiaftalen mellem Finansministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, KL og Amtsrådsforeningen.

Altinget onsdag fastslog formanden for Sundhedsudvalget i Amtsrådsforeningen, Bent Hansen (S), at regeringen vil føre flere penge fra amterne over til kommunerne og dens forebyggelsesindsat, end amterne traditionelt har brugt.

Dermed er der færre penge tilbage på sygehusene, og ifølge den drevne amtsrådspolitiker kan det ende med, at der skal flyttes 300-350 sygeplejersker fra de medicinske afdelinger.

Connie Kruckow, formand for Dansk Sygeplejeråd, har meget svært ved at se, at der kan flyttes sygeplejersker i det omfang væk fra de medicinske afdelinger:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024