Sygeplejersker i kommunerne mangler efteruddannelse

NYHED: En undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at kun halvdelen af de kommunalt ansatte sygeplejersker fik efteruddannelse i 2006.
Maria Dalby
Fakta

KL foreslår, at regeringen og KL i fællesskab sikrer, at der tilvejebringes adgang til efteruddannelsesmuligheder i sundhedsfremme og forebyggelse overalt i landet med fokus på dels konkrete værktøjer til professionelt at arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse, dels færdigheder i forhold til at arbejde med sundhedsfremmende og forebyggende indsatser målrettet borgere med kroniske sygdomme.

KL foreslår videre, at der afsættes midler til at få udviklet og indarbejdet metodeværktøjer til sundhedsfremme i alle de eksisterende uddannelser på sundhedsområdet.


Kilde: KL's oplæg om: Uddannelse og opkvalificering
"Regeringen har iværksat en kvalitetsreform, hvor der blandt andet er fokus på højere kvalitet i den offentlige service og på medarbejdernes trivsel og motivation. Derfor er det afgørende, at hele den offentlige sektor understøtter udviklingen af deres medarbejdere," siger Dansk Sygeplejeråds formand, Connie Kruckow.

Nye tal fra DSR Analyse viser, at kun 46 pct. af de kommunalt ansatte sygeplejersker har været på ekstern efteruddannelse i 2006. Det mener DSR ikke er tilfredsstillende.

Mere efteruddannelse
Nu vil KL sikre efteruddannelsesmuligheder for medarbejdere med en mellemlang sundhedsuddannelse. Især inden for sundhedsfremme og forebyggelse skal forholdene forbedres.

Det hilser Connie Kruckow velkommen.
"Jeg synes, det er visionært, at KL lægger så markant vægt på at styrke både grunduddannelsen og den senere efter- og videreuddannelse. Det er et vigtigt succeskriterium for kvalitetsreformen, at der bliver sat flere penge af til det," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024