Sygeplejersker skal turde mene noget

INTERVIEW: Connie Kruckow arbejder for, at sygeplejerskerne skal blande sig i dansk sundhedspolitik. 75.000 medlemmer står bag hende, og de kender udfordringerne i sundhedsvæsnet.
Connie Kruckow mener, sygeplejerskerne skal blive bedre til at blande sig i den politiske debat om sundhedsvæsnet.
Connie Kruckow mener, sygeplejerskerne skal blive bedre til at blande sig i den politiske debat om sundhedsvæsnet.
Maria Dalby

Det virker fuldstændig absurd, at sundhedsministeren taler om sammenhængende patientforløb. Når man samtidig ikke samler op. Man lader initiativer knopskyde uden nogen har fokus på at få det udbredt, hvis det virker.

Connie Kruckow
Formand for DSR
Fakta

Connie Kruckow blev valgt til Dansk Sygeplejeråds formand ved kongressen i 2000 og genvalgt igen i 2004.


Kilde: DSR

"Hvis jeg spørger sygeplejerskerne, om de ville opbygge sundhedsvæsnet sådan, som det er i dag, så svarer de alle nej," siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Connie Kruckow.

Hun mener, at sygeplejerskerne er mere end velkvalificerede til at blande sig i debatten om sundhedsvæsnet. Siden hun tiltrådte som formand i 2000, har hun arbejdet for, at sygeplejerskerne som den største arbejdsgruppe i sundhedsvæsnet skal have holdninger til, hvad der prioriteres politisk. På nuværende tidspunkt er hun ikke tilfreds med den politiske prioritering.

"Der mangler en grundlæggende debat om, hvad der er vigtigt i det danske sundhedsvæsen. Sundhedsvæsnet burde have to ben - den forebyggende indsats - og den behandlende indsats," siger Connie Kruckow.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024