Tilskud til etablering af selvejende hospicer og udvidelse af eksisterende, selvejenden hospicer

Tina Møller
Dokumentation
Retningslinjer for bevilling af tilskud fra hospicepuljen

På finansloven 2003 er der afsat en pulje på 20 mill.kr. til oprettelse af selvejende hospicer. Tilskud fra puljen vil efter ansøgning blive bevilget af Indenrigs- og Sundhedsministeriet efter nedenstående retningslinier:

Formål
Tilskud kan ydes til etablering af selvejende hospicer. Tilskud vil endvidere kunne ydes til udvidelse af kapaciteten på eksisterende hospicer.

Ansøgerfelt
Tilskud fra puljen kan søges af selvejende institutioner.

Kriterier
Det er en betingelse for tilskud til etablering af nye sengestuer eller udvidelse af kapaciteten på selvejende hospicer, at hospicerne har indgået en driftsaftale med et eller flere amter eller i øvrigt kan godtgøre, at det har et for driften nødvendigt finansieringsgrundlag også på sigt.

Med driftsaftalen skal det desuden sikres, at den viden om palliativ indsats, der akkumuleres i det selvejende hospice videreformidles til det lokale sygehusvæsen.

Med henblik på at opnå, at flest mulige patienter fra hele landet kan benytte den puljestøttede udvidelse af hospicekapaciteten, er det en betingelse for tilskud, at hospicet giver tilsagn om at blive omfattet af det frie sygehusvalg.

Hospicerne skal etableres og drives i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens udmeldinger vedr. omsorg for alvorligt syge og døende, jf. Redegørelse om hospiceprogrammer og andre initiativer indenfor den palliative indsats samt Faglige retningslinier for den palliative indsats.

Tilskud
Der bevilges som udgangspunkt tilskud fra puljen med 0,5 mio. kr. pr etableret sengestue og efter konkret vurdering ved kapacitetsudvidelser i form af en forhøjet belægningsprocent.

Resterer der ubrugte tilskudsmidler efter etablering af de i bevillingen forudsatte sengestuer/fysiske rammer, kan disse midler efter omstændighederne udbetales som 1-2 årige driftstilskud til hospicet.

Fordeling
Ansøgninger til puljen vil blive behandlet efter først til mølle princippet i to ansøgningsrunder; Den første runde har frist den 1. juni - ansøgninger, som modtages inden da, vil blive behandlet samlet. Den anden runde har frist den 20. oktober 2003 - dvs. umiddelbart efter amternes budgetvedtagelser for 2004 - ansøgninger modtaget inden da behandles ligeledes samlet. Den anden ansøgningsrunde forudsætter, at puljen ikke er brugt op i første runde.

Ansøgning
Ansøgning indsendes sammen med evt. dokumentation til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Jette Blichfeldt på telefon 3392 3360.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024