Udbrud af atypisk lungebetændelse flere steder i Asien

Tina Møller
Dokumentation
WHO oplyser i en pressemeddelelse, at man arbejder på at udrede tre udbrud af en alvorlig form for lungebetændelse i Vietnam, Hongkong og Guangdong provinsen i Kina. Mange af de syge er hospitalspersonale. Årsagen til disse tilfælde er ukendt, men der er isoleret chlamydia pneumoniae fra to af patienterne fra Guangdong provinsen. Man har ikke fundet nogen forbindelse mellem disse udbrud eller med udbruddet af fugleinfluenza A (H5N1) (se EPI-NYT uge 11, 2003) i Hongkong i midten af februar 2003.

De lokale sundhedsmyndigheder og WHO arbejder på at finde årsagen til sygdomstilfældene, og overvågningen af atypisk lungebetændelse er intensiveret i området. Der er ikke etableret nogen form for rejserestriktioner. Indtil videre anmoder WHO om, at hjemvendte fra Hanoi, Hongkong eller Sydkina med symptomer på atypisk pneumoni isoleres. Tilfælde bedes indberettet til Epidemiologisk afdeling, Statens Serum Institut.

Statens Serum Institut følger situationen nøje og vil give yderligere information, så snart denne foreligger.

Se pressemeddelelse fra WHO (engelsk).


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024