Usikkerhed om 200 mio. kr. til ny kræftmedicin

NYHED: Gave eller almindelig udgiftsstigning. Amtsrådsforeningen og Dansk Folkeparti er uenige om brugen af de 200 mio. kr., der er afsat til ny kræftmedicin i Kræftplan II. Socialdemokraterne er forundret og har stillet spørgsmål til ministeren.
Lars Igum Rasmussen
"Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at prioritere ekstra midler til ny kræftmedicin med 200 mio. kr."

Side 9 i aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti burde ikke være til at tage fejl af.

Alligevel er der nu stor uenighed mellem Amtsrådsforeningen og Dansk Folkeparti - initiativtager til Kræftplan II - om, hvordan disse 200 mio. kr. skal forstås.

Ifølge Dansk Folkeparti skal de afsatte penge bruges til helt nye kræftmidler, der enten er i medicinalindustriens pipe-line eller uventet dukker op til næste år. Altså udover den naturlige udgiftsstigning.

Dokumentation

Socialdemokraternes §20-spørgsmål:

  • "Er de 200 mio. kr., der fremgår af kræfthandlingsplan II, afsatte midler øremærket til indførelsen af ny medicin, eller kan midlerne også anvendes til f.eks. dækningen af den almindelige forventede udgiftsstigning på kræftmedicin?"

  • "Kan ministeren bekræft, at der er de seneste år har været stigninger i udgifterne til kræftmedicin på ca. 200 mio. kr. årligt, og vil ministeren oplyse, om der er udover de 200 mio. kr. i kræfthandlingsplan II, er afsat midler til den almindelige udgiftsstigning på kræftmedicin?"

  • "Hvornår forventer ministeren, at Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen kommer med indstillinger om nye retningslinier for opgørelse m.v. af udgifter til kræftmedicin, så tallene bliver mere gennemskuelige og retvisende, og vil ministeren oversende disse til udvalget, når de foreligger?"

  • "Kan ministeren bekræfte, at der er afsat midler på 260 mio. kr. til den magistrelle produktion på sygehusene, og at dette beløb er lagt sammen med de udgifter til kræftmedicin, som fremgår af Lægemiddelstyrelses opgørelse "ATC-gruppe L "Cancermidler m.v."", og vil ministeren oplyse, hvor man i givet gald kan se dette? Ministeren bedes endvidere oplyse, om de 260 mio. kr. også indgik i det oplyste beløb på udgifter til kræftmedicin på 1,2 mia. kr.?"

  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024