Vil gøre patienten til konge

INTERVIEW: Kræftsagen viste endnu engang, at systemet fejler, og kun ved at bruge patientens erfaring kan det gøres bedre. Derfor opfordrer Jens Winther politikerne til at oprette en patientombudsmand.
Patienternes erfaringer skal inddrages for at gøre det danske sundhedsvæsen til verdensklasse, det mener Jens Winther Jensen, der er formand for Lægeforeningen.
Patienternes erfaringer skal inddrages for at gøre det danske sundhedsvæsen til verdensklasse, det mener Jens Winther Jensen, der er formand for Lægeforeningen.
Maria Dalby

Vi har hele tiden anbefalet den norske model, hvor patienterne har ret til hurtig undersøgelse, men at man så kan differentiere behandlingens tempo, alt efter hvor alvorligt det er.

Jens Winther Jensen
Formand for Lægeforeningen
Fakta
Formand for Lægeforeningen
Jens Winther Jensen - Afdelingslæge

Medlem af
Den Almindelige Danske Lægeforening

Speciale
Anæstesiologi

Arbejdssted
Århus Uni.hosp./Århus Sygehus NBG , Anæstesiologisk afd., Observations
Nørrebrogade 44
8000 Århus C

Udvalg
Udvalget om fremtidens lægeforening - Formand
Hovedbestyrelsen - Formand
Kvalitetsudvalget - Formand
Koordinationsudvalget - Formand
Internationalt Udvalg - Formand

 

2002 - 2005

Medlem af Hovedbestyrelsen efter indstilling fra YL

1997 - 2002

Medlem af YL's bestyrelse

1997

Medlem af YL's repræsentantskab

1996

Medicinsk embedseksamen


Kilde: Lægeforeningen
Fokus skal væk fra enkeltsager, hvis den danske sundhedsdebat skal kunne rykke ved sundhedspolitikken. Jens Winther Jensen er formand for Lægeforeningen og tror, at fremtiden vil bringe et sundhedsvæsen, hvor patienten er kongen.

"Placering af ansvaret synes at være det, som optager journalisterne mest, men sagen om kræftbehandlingen i efteråret viste en systemfejl. De patienter, der blev svigtet, og vidste, at de ikke fik den rette behandling, havde ingen steder at gå hen med deres klage," siger Jens Winther Jensen.

Altinget | Sundhed møder ham i foreningens mondæne lokaler på Østerbro. Jens Winther er formand på andet år og skal næste år genvælges til sin anden periode.

Lægeforeningen har skiftet navn. Sammen med de gamle holdninger har foreningen nu udarbejdet et svar på kvalitetsreformen: En kvalitetscirkel. Og i den model får patienten en central rolle - som konge.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024