Virksomheder har sundhed på dagsorden

NYHED: Sundhed er i stigende omfang kommet på virksomhedernes dagsorden. Flere virksomheder har rygeregler og tilbyder motion end tidligere. Men der er brancheforskelle, viser undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, der offentliggøres i dag.
Lars Igum Rasmussen
Danske virksomheder tager ansvar for deres ansattes sundhed.

Rygeregler, alkoholpolitik og tilbud om motion er arbejdsgivers forsøg på at holde medarbejderne sunde, viser ny stor undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen offentliggør i dag torsdag.

Sådan ser sundheden ud på landets virksomheder:

Dobbelt så mange virksomheder arbejder bevidst med sundheden i dag i forhold til, da Sundhedsstyrelsen lavede undersøgelsen i 2002. Især rygning og stress er kommet på dagsordenen.

Dokumentation
Hovedresultat inden for de fem områder:

Mad: 50 procent har madordning, tilbud eller lignende. I 2002 var det 29 procent. Det er især tilbud om frugt og isvand, der er øget. Få har tilbud til overvægtige medarbejdere.

Motion: 44 procent har motionstilbud til de ansatte. I 2002 var det 20 procent. Deltagelse i enkeltstående arrangementer er oftest forekommende.

Rygning: 83 procent har regler, der begrænser rygning og 29 procent har rygeforbud inden døre. I 2002 var det henholdsvis 61 procent og 9 procent.

Alkohol: 89 procent har regler, der begrænser alkoholindtagelse, og 80 procent har alkoholforbud indenfor normal arbejdstid. I 2002 var det henholdsvis 72 procent og 53 procent.

Stress og psykisk arbejdsmiljø: 48 procent har en indsats inden for området. 44 procent angiver, at man ville prioritere dette område, hvis man skulle gå i gang med en sundhedsfremmende indsats.

Kilde: Sundhedsstyrelsen


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024