Ikke en øre til trafikinvesteringer i finansloven

NYHED: Finansministeren lagde ved fremlæggelsen af finansloven op til store investeringer i intelligent trafik, men regeringens udspil indeholder ingen penge til trafikinvesteringer.
Torbjørn Næs Bertelsen
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde i dag regeringens udspil for årets finanslov. Om det var var finansministerens cykeltur til Paris, der havde inspireret til udspillets titel "I form til fremtiden", er uvist.

Et af punkterne, som blev fremhævet som fokusområde af Løkke Rasmussen, var, at der skal ske "intelligente trafikinvesteringer", som det hed i afslutningen af gennemgangen.

"De intelligente trafikinvesteringer skal være med til at løse op for de trængselsproblemer, som er i den danske trafik, hvor mange bilister spilder tiden i køer. Derudover skal der ske en styrkelse af den kollektive trafik," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Imidlertid er der i det fremlagte udspil fra regeringen ikke sat penge af til trafikinvesteringer.

Efterlysning af businvesteringer
"Det er et problem i forhold til de intelligente transportsystemer, at der ikke er sat penge af, men det er i højere grad et problem, at der ikke er sat penge af til at investere i busser, som i den grad står til nedskæringer. Det viser regeringens ambition på dette område," siger SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024