DF: Forligskredsen ind i takststigning

TAKSTER: Transportministeriet har torsdag offentliggjort, at billettaksterne i den kollektive trafik stiger med 4,8 procent i 2010. Oppositionen raser, og Dansk Folkeparti vil nu indkalde forligskredsen. Venstre vil kende baggrunden for stigningen.
Partierne er bredt enige om, at der skal kigges nærmere på takststigningen på 4,8 procent
Partierne er bredt enige om, at der skal kigges nærmere på takststigningen på 4,8 procent Foto: Colourbox
Anne Bjerregaard

I en situation, hvor Danmark er inde i en finansiel krise, er det hele absurd at hæve taksterne på den kollektive trafik. Dem, der ikke har så meget, er også dem der hovedsageligt benytter den kollektive trafik, det er ikke rimeligt at gnide mere salt i såret med takststigninger

Pia Olsen Dyhr
Trafikordfører, SF
Billetpriserne stiger og stiger. Torsdag meddelte Transportministeriet i et brev til landets trafikselskaber, at taksten i 2010 stiger med 4,8 procent. Men det er et skidt signal at sende i denne tid, mener Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti indgik i 2007 en aftale med regeringen og Radikale, som skulle lægge loft over takststigningerne i den kollektive transport. Det betyder dog ikke, at billetpriserne er fastlåste. De skal nemlig tage hensyn til både generel prisudvikling, brændstofpris og chaufførlønnen. Og lige netop det sidste er, ifølge Kim Christiansen (DF), årsag til næste års takststigning på næsten fem procent.

"Det er et dårligt signal at sende, hvis man vil have flere folk over i den kollektive trafik, at der så igen-igen kommer en takststigning, fordi man har lovet for høje lønninger, da det gik godt," siger trafikordfører Kim Christiansen.

Han vil nu indkalde forligspartierne bag aftalen for at finde en måde at håndtere stigningen på.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024