Transportbranchens farvel til Fogh

FOGH EXIT: Otte år med Anders Fogh, skatte- og afgiftsstop og en verdensomspændende økonomisk optur har sat sine fingeraftryk på den danske transportsektor. Branchens aktører er enige om, at Løkke ikke bringer forandring med sig.
Der tegner sig ikke til at ske store ændringer i transportpolitikken med Lars Løkke i Statsministeriet. Det mener både FDM, DTL og Fælleskontoret for Kollektiv Trafik.
Der tegner sig ikke til at ske store ændringer i transportpolitikken med Lars Løkke i Statsministeriet. Det mener både FDM, DTL og Fælleskontoret for Kollektiv Trafik.Foto: Henrik/Altinget.dk
Anne Bjerregaard

Med de mangler, vi står over for på transportområdet, så vil den regering, der kommer til, skulle gøre noget ekstra for at holde sig på taburetterne.

Thomas Møller Thomsen
Direktør, FDM
Flere penge mellem hænderne på danskerne betød, at den kollektive trafik måtte se passagerer forsvinde ud i bilerne. Det gjorde det kun værre, at regeringen helt fra starten af dens regeringsperiode afskaffede tilskuddet til at holde taksterne nede, siger Niels Mortensen, direktør i Fælleskontoret for Kollektiv Trafik.

"Busstrafikken har oplevet en negativ udvikling, siden regeringen trådte til, og togtrafikken har haft store problemer med nedslidte skinner og signaler de sidste år. Men situationen ser lige nu positiv ud for den kollektive trafik med den store trafikaftale, der har sat de nødvendige midler af til den kollektive transport," siger Niels Mortensen.

Han mener, at den kollektive transports nedadgående spiral er stoppet med trafikplanen.

"Fremtidsudsigterne ser ikke så tossede ud med faldende oliepriser og puljepenge til busser," siger Niels Mortensen, der ikke tror på den store ændring med Løkke bag roret.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024