Julesamtale med Kristian Pihl Lorentzen

JULEKALENDER: Kristian Pihl Lorentzen (V) er vild med transport og alt, der kan bevæge sig. Det har i den grad afspejlet sig i hans karriere: I Folketinget er han trafikordfører for Venstre. I Forsvaret var han eskadronchef med ti leopardkampvogne under sig. Og i oktober udgav han en bog om jernbanen i Danmark.
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget.dk et interview med en folketingspolitiker. I dag er det med Kristian Pihl Lorentzen (V).
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget.dk et interview med en folketingspolitiker. I dag er det med Kristian Pihl Lorentzen (V).Foto: Kristian Andersen/Altinget.dk
Kristian Andersen

Min erfaring siger mig, at hvis man vil have resultater, skal man ikke klatte sine kræfter væk over en bred front, men derimod lægge tyngde over en smal front. Det princip brugte jeg også, da jeg var eskadronchef og havde ti leopardkampvogne under mig.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Trafikordfører
Fakta
Kristian Pihl Lorentzen er født 19. maj 1961 i Silkeborg. Han er søn af vejformand Preben Pihl Pedersen og bogholder Anna Lorentzen. Gift med Anne Mette Østergaard Lorentzen siden september 1986. Parret har tre børn, Julie, Sofie og Frederik, født i 1987, 1990 og 1993.

Han har været folketingskandidat i Viborgkredsen siden 1999. Siddet i Folketinget for Venstre siden 2005. Og har desuden fra 1993-2005 været medlem af kommunalbestyrelsen i Kjellerup Kommune.

Fra 1981 til 2005 var han ansat i Forsvaret. Blandt andet som EU-observatør i det tidligere Jugoslavien i 2003. Har modtaget flere medaljer for sin tjeneste i Forsvaret.


Kilde: Ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Helt tilbage fra 14-årsalderen har jeg interesseret mig for politik og læst den daglige avis. Jeg elskede specielt tv-debatterne, der blev sendt aftenen inden folketingsvalget, hvor jeg sad klinet til skærmen som barn. Men i Forsvaret og på Hærens Officerskole i 1980'erne havde jeg så travlt med at gøre karriere, at det først var som 32-årig, jeg blev politisk aktiv for alvor. Jeg er både af natur og efter 20 år som officer i hæren meget handlingsorienteret. Jeg vil gerne have mindre snak og mere handling i dansk politik.

Er der nogle specifikke emner, der interesserer dig?

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024