Kommuner får to milliarder kroner ekstra

KL: Kommunerne kan hæve deres anlægsudgifter i 2009 med mindst 2 milliarder kroner. Det har KL og regeringen aftalt på et møde mandag. Aftalen betyder, at kommunerne nu kan se helt bort fra det loft, der var sat for deres anlægsaktiviteter i år.
KL indgik mandag en aftale med regeringen, der sikrer to milliarder kroner til kommunerne i 2009.
KL indgik mandag en aftale med regeringen, der sikrer to milliarder kroner til kommunerne i 2009.Foto: Simon Ladefoged/Dansk Byggeri
Anne Bjerregaard
Fakta

Investeringsløftet i kommunerne på 2 milliarder kroner er muliggjort ved, at:

  • En række kommuner inden for deres nuværende økonomiske rammer har mulighed for at fremrykke investeringer for mindst 1 mia. kr. i 2009.
  • Kommunerne får frigivet deponerede midler for i alt 0,5 mia. kroner i 2009, som ellers først skulle have været frigivet i 2013.
  • Der afsættes en ny lånepulje på 650 mio. kroner målrettet investeringer på de borgernære serviceområder. Heraf målrettes 150 mio. kroner til generelle investeringer i kommuner med lav likviditet.

Det er desuden aftalt, at gældende restriktioner for låneadgang til vandforsyning og spildevand suspenderes resten af året. Det betyder, at ingen kommune afskæres fra at gennemføre påkrævede anlægsopgaver på vandområdet.


Kilde: KL

Regeringen og KL indgik mandag en aftale, der skal sætte skub i den trængte danske økonomi. To milliarder kroner kan kommunerne hæve deres anlægsudgifter med i år.

"I en situation med markant stigende arbejdsløshed og minusvækst i økonomien er det sund fornuft, at kommunerne også på den korte bane får lov til at investere i og udbedre de fysiske rammer på de borgernære velfærdsområder. Det er også en stensikker vej til at skabe arbejdspladser", siger KL's formand Erik Fabrin og fortsætter:  

"Vores aftale sikrer, at også kommuner med lav likviditet får mulighed for at fremrykke investeringer til gavn både for borgerne og for beskæftigelsen. Det synes jeg er meget positivt".  

KL er desuden blevet enige med regeringen om, at kommunernes budgetter for 2008 samlet set holder. Regeringen har tilkendegivet, at der ikke kommer nogen sanktioner mod kommunerne på baggrund af regnskaberne for 2008

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024