Skatteminister afviser Dannebrog-nummerplade

NUMMERPLADE: Dansk Folkeparti får ikke regeringens støtte til et beslutningsforslag om at påtrykke Dannebrog på de nye nummerplader,
Det bliver ikke Dannebrog, der automatisk trykkes på de nye nummerplader. Bilisterne kan derimod aktiv fravælge EU-flaget, hvis de ikke ønsker det på nummerpladen.
Det bliver ikke Dannebrog, der automatisk trykkes på de nye nummerplader. Bilisterne kan derimod aktiv fravælge EU-flaget, hvis de ikke ønsker det på nummerpladen.Foto: fdm.dk
Anne Bjerregaard

Når det digitale motorregister efter planen træder i kraft 1. december 2009 vil der også blive indført en ny type nummerplader. Som regeringen vedtog i 2006 bliver EU-nummerpladen nu standard på nye nummerplader, og den enkelte bilejer skal aktivt fravælge EU-flaget på nummerpladen.

Det ønsker Dansk Folkeparti at gøre op med. Partiet ønsker, at der som standard er påtrykt det rødhvide Dannebrogsflag, og at bilejerne i stedet aktivt skal vælge EU-flaget til.

Ikke regeringens politik
Men det forslag vinder ikke genklang hos skatteminister Kristian Jensen (V). Han lagde under førstebehandlingen i folketingssalen i tirsdags ikke skjul på, at regeringen ikke støtter Dannebrogsflag på nummerpladerne.

Dokumentation

Fakta om EU-nummerpladen

EU-nummerpladen består af det enkelte lands nummerplade påført EU-flaget og landets kendingsbogstaver yderst til Venstre. Efter EU-retten er medlemslandene og EØS-landene forpligtiget til at anerkende den udformning af EU-nummerpladen. Det gælder også en anerkendelse af, at landenes kendingsbogstaver vises på selve nummerpladen og ikke ved et særligt klistermærke i henhold til Wienerkonventionen af 1968.

Regeringen besluttede i 2006, at EU-nummerpladen skal indføres som et tilbud til den enkelte bilejer. Ønsker ejeren ikke EU-nummerpladen, skal EU-nummerpladen vælges fra.

Danmark er det eneste land i EU, der endnu ikke har indført EU-nummerpladen.

"Det er min forventning, at EU-nummerpladen vil blive taget i brug sidst i 2009," sagde Kristian Jensen ved tirsdagens folketingsbehandling


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024