Både succes og fiasko for elevplaner

FOLKESKOLEN: Elevplanerne har forbedret skole-hjem-samtalen, men bliver ikke brugt i undervisningen af den enkelte elev, viser ny undersøgelse. Planerne gaber over for meget, mener Anders Bondo.
Elevplanerne er blevet vel modtaget af både elever, lærere og forældre. Men de bliver kun brugt til skole-hjem-samtaler og ikke til at målrette undervisningen, som ellers var et af formålene med planerne.
Elevplanerne er blevet vel modtaget af både elever, lærere og forældre. Men de bliver kun brugt til skole-hjem-samtaler og ikke til at målrette undervisningen, som ellers var et af formålene med planerne.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Elevplanerne gaber over for store mål. Planerne skal både være et dialogværktøj, et værktøj til elevdifferentiering og et arbejdsredskab, men det er ikke muligt.

Anders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening

Der er bred opbakning til elevplanerne fra både elever, lærere og forældre, fordi planerne blandt andet forbedrer skole-hjem-samtalen, og fordi eleverne sætter pris på at have individuelle mål.

Men lærerne skulle også ved hjælp af elevplanen målrette undervisningen mere mod den enkelte elev. Men den form for undervisningsdifferentiering sker ikke i dag.

Det konkluderer en en rapport om elevplanerne, som Danmarks Evalueringsinstitut offentliggør i dag tirsdag.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024