Dansk Folkeparti vil indføre nyt historiefag

NYHED: Dansk Folkeparti vil lave nyt historiefag, der skal styrke elevers viden om rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne. Latterligt og overflødigt forslag, mener både oppositionen og De Konservative.
Dansk Folkeparti ser gerne, at et nyt historiefag skal tage udgangspunkt i rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne.
Dansk Folkeparti ser gerne, at et nyt historiefag skal tage udgangspunkt i rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Vi sætter pris på de naturoplevelser og historier, som fællesskabet kan føre med sig. I den forstand er rigsfællesskabet et multikulturelt samfund, fordi der er tre grupper i fællesskabet, som tænker forskelligt. Og det fællesskab kan man lige så godt dyrke.

Martin Henriksen
DF's uddannelsesordfører

Elever i folkeskolen skal i et helt nyt fag lære mere om Grønland og Færøernes kultur og historie for på den måde at styrke Danmarks rigsfællesskab med de to lande.

De mener Dansk Folkeparti, der i dag tirsdag fremlægger det konkrete forslag som en del af et samlet folkeskoleudspil, siger partiets uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

"Vi synes, at regeringen er blevet lidt blød i knæene, og der mangler i den grad tiltag, der kan styrke de kulturbærende fag i folkeskolen. Med et nyt historiefag skal vi gøre danske elever bevidste om, at vi er en del af et stort fællesskab med Grønland og Færøerne. Formålet er blandt andet at få vakt en interesse for de to lande, så man måske senere i livet kan besøge Grønland og Færøerne og samtidig få skabt en proces, hvor man lærer hinanden bedre at kende," siger Martin Henriksen.

Dokumentation

Dansk Folkepartis folkeskoleudspil:

Nyt historiefag med hovedvægt på Rigsfællesskabets historie
I den anledning skal der nedsættes et udvalg med repræsentanter fra alle dele af Rigsfællesskabet. Udvalget skal udarbejde et par punkter, som kunne være relevante at inddrage i undervisningen. Formålet er at styrke kendskabet til Rigsfællesskabet.

Forbud mod internationale linier
Forbud mod internationale linier i folkeskolen, hvor man fjerner dansk som undervisningssprog og erstatter det med et fremmedsprog

Flere kommuner har oprettet såkaldte internationale linier, hvor dansk ikke længere bruges som undervisningssprog. Dansk Folkeparti er af den opfattelse, at det danske sprog er fundamentet for den danske kultur og derfor skal en kulturbærende institution som folkeskolen naturligvis undervise eleverne på dansk.

Obligatorisk morgensang
Med henblik på at gøre eleverne fortrolige med dansk kultur og historie skal kendskabet til den danske kulturarv, herunder danske salmer og sange styrkes. Formålet er derudover at styrke integrationen og skabe et socialt fællesskab med udgangspunkt i vores danske kulturelle sangskat. Der skal nedsættes et udvalg bestående af repræsentanter fra VOK samt kyndige folk med hensigt i den danske sangskat. Udvalget skal udvælge et antal sange, som alle folkeskoleelever skal opnå kendskab til inden afslutningen på den 10årige folkeskole.

Obligatorisk kristendomskundskab
Faget skal sidestilles med alle andre fag i folkeskolen. Det skal ikke være muligt at blive fritaget af etiske og religiøse grunde.

Dansk timer i børnehaveklassen
Med henblik på at styrke elevernes danskkundskaber tidligt skal der på sigt indføres ugentlige dansktimer i børnehaveklassen.

Historie og kristendomskundskab skal være obligatoriske eksamensfag
Med henblik på at skabe fortrolighed med dansk kultur og historie samt styrke den historiske viden om nationale forhold og internationale forhold, der har haft indflydelse på den danske kultur, og med henblik på at styrke fagenes position i folkeskolen skal de gøres til obligatoriske eksamensfag på linie med f.eks. dansk og matematik.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024