Danskerne støtter reklamer i folkeskolen

NYHED: Et flertal af danskerne er tilhængere af sponsorater i folkeskolen, viser ny undersøgelse. SF vil have mere klare regler.
Bøger, stole og borde i folkeskolen kan godt være sponsoreret af private virksomheder, mener et flertal af danskerne i en ny undersøgelse.
Bøger, stole og borde i folkeskolen kan godt være sponsoreret af private virksomheder, mener et flertal af danskerne i en ny undersøgelse.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Der er flere skoler, der benytter sig af tilbuddet, og jeg ser det som et symptom på, at der ikke er penge nok til folkeskolen. Jeg kender eksempler på, at skoler har lærere til at rejse penge til skolen. Og den tid bliver jo taget fra undervisningen.

Anders Balle
Formand for Skolelederne
Fakta

Det må skolerne i dag:

Der står intet i folkeskoleloven om sponsorering af folkeskolen, og dermed er det op til den enkelte kommunalbestyrelse og skoleleder at tage stilling til sponsorater.

Markedsføringsloven gælder også på skoler og vil derfor skride ind over for overtrædelser, men loven giver dog mulighed for, at firmaer eksempelvis kan få deres navn nævnt på skolen.


Kilde: Undervisningsministeriet

En splinterny skolebus, en ny legeplads eller nye interaktive tavler, alt sammen sponsoreret af lokale virksomheder. Eksempler på sponsorering af den danske folkeskole dukker jævnligt op, og et flertal af danskerne er tilsyneladende tilhængere af sponsorskolen.

Det viser en meningsmåling blandt 1068 danskere, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.

I alt 60 procent af de adspurgte er tilhængere af sponsorering af folkeskolen, mens 32 procent er modstander af private virksomheders bidrag til den danske folkeskole.

Frygt for Danske Bank-skoler
Ifølge Anders Balle, formand for Skolelederne, er udviklingen, at flere skoler benytter sig af muligheden for private virksomheders indtog på skolerne, og den udvikling er uddannelsesordfører fra SF Pernille Vigsø Bagge ikke tryg ved.

Dokumentation

Spørgsmål om sponsor-skoler:

Er du tilhænger/modstander af, at private virksomheder kan sponsorere eksempelvis undervisningsbøger eller renovering af klasselokaler?

60 procent siger ja

32 procent siger nej

8 procent ved ikke

1068 danskere svarede på spørgsmålet.

Kilde: A&B Analyse


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024