SF strammer sin uddannelseskurs

KURSSKIFTE: Læreren skal have mere autoritet, og eleverne skal have tydeligere rammer, mener SF og håber, at den nye og stramme kurs er grundlaget for den kommende regerings uddannelsespolitik.
Ifølge SF kan eleverne blive sendt ud i skolegården for at feje, hvis ikke de sidder stille i timen og opfører sig ordentligt.
Ifølge SF kan eleverne blive sendt ud i skolegården for at feje, hvis ikke de sidder stille i timen og opfører sig ordentligt.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Det skal være en tydeligere skole, hvor læreren ikke er konsulent, men en autoritet og guide for børnene i stedet for at lade det være op til den enkelte elev. Det skal ikke være en autoritær skole, men en skole, hvor der er autoriteter omkring eleverne.

Nanna Westerby
SF's uddannelsesordfører

Med færre unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse og en stigende ulighed i uddannelsessystemet er der brug for et radikalt skift i uddannelsespolitikken.

Det mener SF, der i et nyt udspil lægger afstand til både regeringens uddannelsespolitik og den tidligere SR-regerings måde at anskue uddannelse på.

Det siger SF's uddannelsesordfører, Nanna Westerby.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024