Bertel Haarder: Jeg stoler på kommunerne

FOLKESKOLEN: Trods lange ventetider for specialundervisningen til problembørn stoler Bertel Haarder (V) på, at kommunerne gør det rigtige.
Foto: Altinget.dk/Flindt
Anders Heissel

Det fremgår tydeligt af evalueringen, at der ofte er både fordele og ulemper ved kommunernes forskellige måder at organisere sig på. Jeg er tryg ved, at kommunerne selv afgør, hvad der passer bedst ind i deres lokale kontekst.

Bertel Haarder (V)
Undervisningsminister

Med ventetider på op til et halvt år for en plads i en specialklasse mener både forældre og flere politikere, at kommunerne ikke gør det godt nok.

Men selv om undervisningsminister Bertel Haarder (V) ikke vil acceptere de lange ventetider, stoler han på kommunernes måde at håndtere området på.

"Specialundervisning skal tilbydes uden lange ventetider. Det er både den enkelte skoles ansvar og kommunalbestyrelsens ansvar. Et barn skal ikke vente på specialundervisning, det er henvist til, men have tilbuddet, så snart det er praktisk muligt. Kommunalbestyrelserne har efter kommunalreformen ansvaret for, at der er tilbud om specialundervisning, og hvis en kommune ikke selv kan tilbyde undervisningen, skal den enten henvise til en anden kommune eller regionsrådet. Det er kommunalbestyrelsens ansvar, at der er indgået aftaler, således at alle børn i kommunen får et relevant undervisningstilbud," siger Bertel Haarder i en skriftlig kommentar til rapporten fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) om specialundervisningen i kommunerne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024