DA afviser bonus for praktikpladser

FORSLAG: SF vil tilbyde bonus til virksomheder, der opretter praktikpladser, fordi ”tusindvis” af unge står uden praktikplads. Det reelle tal er dog 1.188 – og mangel på praktikpladser er ikke det væsentligste problem, mener DA.

Mangel på praktikpladser er ikke det væsentligste problem. Derimod skal der fokuseres på at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne, mener DA.
Mangel på praktikpladser er ikke det væsentligste problem. Derimod skal der fokuseres på at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne, mener DA.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Men kendsgerningerne er jo, at færre og færre elever stiller sig op i søgekøen. Uddannelsesgarantien betyder, at det reelt kun er 131 elever, der må skifte uddannelsesretning, fordi de ikke kan finde en praktikplads i en virksomhed.

Maria Bille Høeg
Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) frygter, at unge skræmmes væk fra erhvervsuddannelserne, fordi der i offentligheden tegnes et forvrænget billede af mulighederne for at få en praktikplads.

Derfor er den bonusordning, som SF lørdag foreslog for at skabe flere praktikpladser, heller ikke noget, der får det til at sitre af begejstring hos DA. SF foreslår en kontant bonus på 20.000 kr. til de virksomheder, der opretter en ny praktikplads, fordi ”alt for mange erhvervsskoleelever mangler en praktikplads.”

Ved lanceringen af forslaget sagde SF-formand Pia Olsen Dyhr:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024