Elever dyster i 40 fag i DM i Skills

DYST: Netop nu kæmper landets dygtigste erhvervsskoleelever inden for blandt andet brolægning og detailhandel side om side ved DM i Skills i Aalborg. Antallet af fag, der dystes i, er større end nogensinde.

Erik Bjørn Møller
Fakta
SkillsDenmark arrangerer DM i Skills, de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. DM i Skills finder sted i forskellige danske byer hvert år. Det næste DM i Skills finder sted d. 26. – 28. januar 2017 i Gigantium i Aalborg. SkillsDenmark er også den danske organisation, der sender unge danske lærlinge og elever af sted til de store internationale konkurrencer WorldSkills og EuroSkills. I 2017 skal de danske elever til WorldSkills i Abu Dhabi.

Torsdag blev dørene slået op for publikum til DM i Skills i Gigantium i Aalborg.

Her konkurrerer over 300 elever fra landets erhvervsskoler lige nu om at blive udråbt som de bedste inden for deres fag. Og allerede inden mesterskaberne begyndte, var den første rekord slået. Der er nemlig 40 forskellige fag tilmeldt til mesterskaberne. Det er det største antal nogensinde i SkillsDenmarks historie.

Både statsministeren og undervisningsministeren lægger vejen forbi for at opmuntre og hylde konkurrencedeltagerne. Statsministeren åbnede officielt DM i Skills torsdag. Åbningen kan følges live på www.skillsdenmark.dk. Lørdag vil undervisningsministeren overrække præmier til de nye danmarksmestre og være med til at afslutte DM i Skills 2017.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024