Erhvervsskoler er trætte af konsulenter

EFFEKTIVISERING: Erhvervsskolerne har fået nok af konsulentfirmaer, der kommer med tættekammen for at finde nye sparemuligheder. I stedet bør politikerne sætte konsulenterne til at luge ud i skolernes belastende administrative byrder, mener direktør.

Lars Kunov er træt af konsulentrapporter og foreslår i stedet at fokusere på at lette erhvervsskolerne for administrative belastninger fra staten.
Lars Kunov er træt af konsulentrapporter og foreslår i stedet at fokusere på at lette erhvervsskolerne for administrative belastninger fra staten.Foto: Danske Erhvervsskoler
Erik Bjørn Møller

Diverse konsulentfirmaer har gået tingene igennem med tættekam flere gange, og så oplever vi, at der kommer nogen igen og siger, at de kan finde endnu mere.

På bestilling fra skiftende regeringer har stribevis af konsulentfirmaer som Deloitte, McKinsey og senest Qvartz gennem de seneste år rejst land og rige rundt og gennemtrævlet de danske ungdomsuddannelser med tættekam for at finde nye muligheder for at spare penge.

Derfor var irritationen og frustrationen til at få øje på hos Danske Erhvervsskoler, da Altinget forleden kunne løfte sløret for den seneste konsulentrapport i rækken, der pegede på, at de danske ungdomsuddannelser kan spare en milliard kroner om året, uden at det går ud over undervisningen.

Besparelser er allerede udført
Mens Qvartz-rapportens konklusioner faldt i god jord hos undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) og andre politikere, der står bag indførelsen af omprioriteringsbidraget, stiller både Danske Gymnasier, VUC og ikke mindst Danske Erhvervsskoler sig uforstående over for beregningerne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024