Fagligt stærke frafaldselever fortsætter på gymnasiet

REFORM: Det er især gymnasiet, der trækker, når de fagligt dygtige elever dropper ud af en erhvervsuddannelse. Det tyder på, at det faglige niveau er for lavt, mener undervisningsminister Christine Antorini (S).
Når de fagligt dygtige elever dropper ud af en erhvervsuddannelse, vælger omkring hver anden at fortsætte på et gymnasium.
Når de fagligt dygtige elever dropper ud af en erhvervsuddannelse, vælger omkring hver anden at fortsætte på et gymnasium.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

De dygtige elever vælger erhvervsuddannelserne fra, fordi det faglige niveau er for lavt.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister
Fakta

Beregningerne er lavet på baggrund af de elever uden en anden uddannelse end grundskolen, som faldt fra en erhvervsuddannelse i 2010.

Der var alt i alt tale om 13.503 elever, hvoraf 1.668 havde et karaktergennemsnit på 6 eller over fra grundskolen. 4.322 havde et karaktergennemsnit på 4-6, mens 7.513 havde et gennemsnit på 4 eller under.

Eleverne er mellem 15 og 27 år.


Kilde: Undervisningsministeriet

Når de fagligt dygtige elever dropper ud af en erhvervsuddannelse, vælger omkring hver anden at fortsætte på et gymnasium.

Det er langt højere end de frafaldselever, som fik dårlige karakterer i grundskolen. Her vælger blot hver 10. at fortsætte på en gymnasial uddannelse.

Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024