Flere skal være klar til ungdomsuddannelse

FREMRYKNING: 23,8 pct. af eleverne i landets 8. klasser er blevet vurderet til at være ikke-uddannelsesparate til hverken gymnasiet eller en erhvervsuddannelse.

Elever, lærere og vejledere får nu bedre forudsætninger for at arbejde målrettet med at gøre eleverne klar til at vælge den rigtige vej efter folkeskolen, mener undervisningsminister Christine Antorini (S).
Elever, lærere og vejledere får nu bedre forudsætninger for at arbejde målrettet med at gøre eleverne klar til at vælge den rigtige vej efter folkeskolen, mener undervisningsminister Christine Antorini (S).Foto: Les Kaner/UVM
Erik Bjørn Møller
Fakta
Hvis en elev ønsker en gymnasial uddannelse, er det på det grundlag, at eleven vurderes. Hvis eleven vurderes til ikke at være klar til en gymnasial uddannelse, vurderes den unge "ikke-uddannelsesparat." En elev er derimod uddannelsesparat til den eller de valgte uddannelser, hvis han eller hun opfylder såvel de faglige som de personlige og sociale forudsætninger. De faglige forudsætninger kræver mindst karakteren 4,0 i gennemsnit af standpunktskaraktererne.

Kilde: Undervisningsministeriet

For at sikre den rette støtte til skoleelevers valg af uddannelse efter folkeskolen er vurderingen af elevernes uddannelsesparathed blevet fremrykket til 8. klasse.

På landsplan viser det sig nu, at 23,8 pct. af eleverne i 8. klasse vurderes til ikke at være uddannelsesparate til hverken en erhvervuddannelse eller gymnasiet, oplyser Undervisningsministeriet.

Vurderingerne bygger på skolernes vurderinger af elevernes standpunktskarakterer – samt deres personlige og sociale forudsætninger.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024