Gymnasierektorer: HF'ere skal have årskarakterer

HF: Elever på HF skal have årskarakterer for at få mere tid til undervisning, mener gymnasierektorerne. Konservative er lun på ideen, Venstre skeptisk, mens S vil give eleverne en valgmulighed.
Gymnasierektorerne vil bryde med det historiske princip om, at HF-elever ikke får årskarakterer. Grund: De mange eksaminer sluger for meget tid fra undervisningen.
Gymnasierektorerne vil bryde med det historiske princip om, at HF-elever ikke får årskarakterer. Grund: De mange eksaminer sluger for meget tid fra undervisningen.Foto: Colourbox.com
Anders Heissel

Selv om der har været stor debat blandt rektorerne, anbefaler rektorforeningen, at der skal indføres årskarakter og mere undervisning.

Peter Kuhlman
Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening

For at skabe mere tid til undervisning til HF-eleverne, skal der fjernes eksaminer, som herefter skal erstattes med årskarakter.

Sådan lyder et kontroversielt forslag fra Gymnasieskolernes Rektorforening kort inden, de politiske partier skal i gang med at justere gymnasiereformen.

HF-elever har altid været fritaget for årskarakterer mod til gengæld at skulle op i eksamen i samtlige fag. Men de mange eksaminer koster dyrebar tid til den reelle undervisning, og derfor bør elevernes antal eksaminer skæres ned til fordel for årskarakterer, som gymnasieelever får i alle fag.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024