Kommunerne bakker op om elevmåltal for erhvervsuddannelserne

EUD: Der skal sættes tal på antallet af unge, som fremover skal tage en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Det mener Jacob Bundsgaard (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester i Aarhus.
Jacob Bundsgaard, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og socialdemokratisk borgmester i Aarhus, vil sætte tal på antallet af unge, der skal på en erhvervsskole.
Jacob Bundsgaard, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og socialdemokratisk borgmester i Aarhus, vil sætte tal på antallet af unge, der skal på en erhvervsskole.
Per Bang Thomsen
Der skal sættes tal på, hvor mange unge som fremover skal tage en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Det mener Jacob Bundsgaard, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og socialdemokratisk borgmester i Aarhus.

"Om nogle få år kommer vi til at mangle unge mennesker til at løse erhvervslivets opgaver. Hvis vi som samfund skal sikre os, at vi også i fremtiden har den nødvendige arbejdskraft, bliver vi nødt til at sætte nogle målsætninger for, hvor mange der skal tage en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Vi skal nok arbejde for det ude i kommunerne," siger Jacob Bundsgaard, som torsdag var kommunernes stemme i KL's uddannelsestræf om overgangen mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Siden 2001 er antallet af unge, der tager en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen, faldet fra 31,7 procent til blot 18,8 procent i år.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024