LA: Antorini holder skolerne for nar

INTERVIEW: Undervisningsministerens prestigeprojekt Ny Nordisk Skole er bluff og spil for galleriet, mener Liberal Alliances Merete Riisager, der vil give skolerne mere frihed og klarere faglige mål.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) prestigeprojekt Ny Nordisk Skole er et forkromet bluffnummer, mener Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører Merete Riisager (billedet).
Børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) prestigeprojekt Ny Nordisk Skole er et forkromet bluffnummer, mener Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører Merete Riisager (billedet).Foto: ft.dk
Lasse Lange

Liberal Alliance er et lille og nyt parti, og vi har mere konkrete planer for grundskolen, end regeringen har.

Merete Riisager
Børne- og undervisningsordfører, Liberal Alliance
Fakta
Altinget | Uddannelse har i den seneste tid sat fokus på den kommende reform af folkeskolen med en række interviews med ordførerne på området.

I denne uge er det Liberal Alliances Merete Riisager, der får lov til at sætte ord på, hvor den danske folkeskole skal hen.


Kilde: Altinget | Uddannelse
Ny Nordisk skole er varm luft.

Det mener Liberal Alliance.

"Ny Nordisk Skole er et forkromet bluffnummer. Det er spil for galleriet, spild af tid og kommer ikke til at give resultater. Der er brug for frihed til skolerne, men børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) holder skolerne for nar, når hun foregiver, at de får indflydelse gennem Ny Nordisk Skole," siger Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører Merete Riisager til Altinget.dk som optakt til den kommende reform af folkeskolen.

Liberal Alliance står sammen med Enhedslisten uden for forligskredsen om folkeskolen. Alligevel siger Merete Riisager, at hun forventer, at det liberale parti bliver inviteret med, når forhandlingerne om en reform går igang senere på året. I så fald bliver det med klare og konkrete ønsker, som ligger langt fra Ny Nordisk Skole-projektet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024